מתכון למוקפץ עם אטריות כוסמין ומבחר ירקות

קבלו מתכון למוקפץ עם אטריות כוסמין ומבחר ירקות באדיבות חברת B&D. מתכון פשוט ומהיר, למנה בריאה, משביעה ומזינה שמכילה אטריות מקמח כוסמין 100% מלא.

בסדרה 3 סוגי אטריות: אטריות דקות, אטריות רחבות ואטריות דקיקות. האטריות הטעימות נהדרות להכנה של מנות מגוונות ובהן מוקפצים, מרקים, פשטידות, תבשילים, מנות מתוקות ועוד.
כל האטריות בסדרה מכילות קמח כוסמין 100% מלא.

כשרות: בד"צ העדה החרדית ורבנות ירושלים.

מחיר: 8.90 – 9.90 ש"ח לאריזה במשקל 200 גרם.

להשיג ברשתות שיווק, חנויות טבע ובחנויות מובחרות.


תרצו לקבל למייל קופונים למוצרי מזון ומתכונים נוספים? הירשמו לניוזלטר שלנו כאן.

מתכון למוקפץ עם אטריות כוסמין וירקות

חומרים:

1 חבילה של אטריות כוסמין רחבות של B&D

1/2 – 1 פלפל צהוב, פרוס לרצועות דקות

1/2 – 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

1 בצל בינוני, פרוס לרצועות דקות

1/5 כרוב סגול קטן, פרוס לרצועות דקיקות

3 שיני שום, פרוסות דק

1 בטטה קטנה, אפויה או צלויה, חתוכה לקוביות

1 כפית שמן שומשום

שמן צמחי (להקפצה)

לרוטב:

1/2 כוס רוטב סויה
1/4 כוס סילאן (רצוי 100%)
1.5 כפות חומץ (רצוי מירין – חומץ אורז) 

1/2 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון או כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר

1-1/2 כפית שמן שומשום

1/4 כפית פלפל לבן או שחור

להגשה:

חופן שקדים מולבנים חצויים, קלויים קלות במחבת ללא שמן

חופן פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים

שומשום קלוי (אפשר לשלב עם שומשום שחור)

מתכון למוקפץ עם אטריות כוסמין ומבחר ירקות. צילום - מירית חטב
מתכון למוקפץ עם אטריות כוסמין ומבחר ירקות. צילום – מירית חטב

אופן ההכנה:

  • אטריות: מכינים לפי ההוראות. שוטפים במי ברז ומסננים. מערבבים את האטריות עם 1 כפית שמן שומשום ו-1 כפית שמן צמחי
  • רוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן. מביאים לרתיחה עדינה ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים – תוך ערבוב – על להבה קטנה 3-4 דקות. לטעום ולתקן תיבול לטעמכם

מוקפץ: מלהיטים שמן בווק איכותי או בסיר רחב. מקפיצים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום ופלפלים, עד שהם צלויים קלות אך עדיין שומרים על פריכות ורעננות (כדי שהירקות יוקפצו ולא יתבשלו בנוזליהם, יש לשפוך מהווק נוזלים – אם הם נוצרים, לחמם שוב שמן ולהמשיך להקפיץ)

  • להוסיף את קוביות הבטטה המוכנות ואת הכרוב
  • להוסיף כ-3/4 מכמות הרוטב, ולערבב
  • להוסיף את האטריות ואת שארית הרוטב *(אם יש צורך)

לקשט בפטרוזיליה או כוסברה, חצאי שקדים ושומשום, ולהגיש מיד.

*  אפשר לשמור את הרוטב שנותר במקרר, בצנצנת סגורה.

וקצת ידע כללי:

כוסמין היא מין דגן חיטה קדום, ששימש כמזון במקומות שונים במזרח התיכון ובאירופה, מתקופת הברונזה ועד ימי הביניים. את מקומו תפסה חיטת הלחם, אותה קל יותר לגדל ולעבד. קמח כוסמין מלא, הנטחן מהגרעין בשלמותו, עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים. מאחר והרכב הגלוטן שבו שונה מזה שבחיטה, הוא נוח יותר לעיכול ועשוי להיות ידידותי וסביל יותר עבור הסובלים מרגישות קלה לחיטה. הודות לקליפתה הקשה, המגינה על גרגיריה בפני מזיקים – הכוסמין מרוססת הרבה פחות מחיטה רגילה (חיטת לחם). 

קופונים לחנויות אופנה וקוסמטיקה לחצי כאן

מוצרי איפור וטיפוח איכותיים של קיקו מילאנו, עם קוד הנחה ייחודי לאתר goodmother


חייבים לקרוא גם:

לא ניתן להגיב