סיר הלחץ שיקצר לכם את זמן הבישול

אנחנו תמיד שמחים לנסות פריטי מטבח חדשים ומעניינים, ובמיוחד כאלה שמבטיחים לחסוך לנו זמן.

סיר לחץ זה משהו שאף פעם לא היה לנו, ולכן ניגשנו אליו עם הרבה עניין ותקווה – שאכן הוא יחולל אצלנו מהפכה.

סיר הלחץ pressure king, שמי שעוקב אחרי ערוץ הקניות בוודאי שמע עליו הרבה, הוא סיר בישול חשמלי, שמתחבר לשקע ולא תופס לכם את הכיריים.

סיר לחץ, כשמו כן הוא, עובד על עיקרון הלחץ. בזמן הבישול הטמפרטורה שבסיר מגיעה עד 120 מעלות, בניגוד ל- 100 מעלות שבבישול רגיל, וזאת מכיוון שלאדים שבתוכו אין לאן להתאדות, ובלית ברירה הם נשארים בסיר, ופועלים בכוח וחום רב על מה שנמצא בו, דהיינו, המזון.

בזכות הכוח של הקיטור (אדי מים בלחץ גבוה) המזון מתרכך ומתבשל במהירות גבוהה יותר מאשר בסיר רגיל, מה שמקצר בכ-שני שליש את תהליך ההכנה.

ניגשנו לסיר הלחץ החדש שלנו עם תבשיל מוכר של תפוחי אדמה ובשר עוף, כדי לבדוק כמה זמן יקח לנו להכינו, בהשוואה לדרך הרגילה.

אחרי הפעלתו במשך 30 דקות לפני השימוש הראשון, כפי שנתבקשנו בחוברת ההוראות, הכנסנו לתוכו את המים, תפוחי האדמה, העוף והירקות החתוכים, סגרנו הרמטית את המכסה ולחצנו על תוכנית הכנת הבשר, המובנית במכשיר.

כעבור 20 דקות, כשהתוכנית הסתיימה, פתחנו את המכסה וגילינו תבשיל מוכן, ריחני וטעים.

מבחינתנו – עבר את המבחן בהצלחה!

 

הסיר כולל מצבים שונים לבישול ארוחות שונות:
לחצן לבישול בשר.
לחצן לבישול דגים.
לחצן לתבשיל.
לחצן לבישול אורז.
לחצן לאידוי.
לחצן לבישול מרקים.
לחצן לפסטה/ לזניה.
לחצן שימורים.
לחצן ביטול.
לחצן לחימום מהיר מחדש.
לחצן לשמירה על החום/ מתאים לבישול איטי.
לחצן שעון/ טיימר דיגיטלי.
2 לחצנים להגברה/הנמכת החימום בהתאם הצורך.

לפרטים נוספים ורכישה, היכנסו לאתר ערוץ הקניות.


מצ"ב טיפים מיוחדים של מומחי מכון התקנים הישראלי (מתוך אתר האינטרנט של מכון התקנים) אודות שימוש נכון בסיר לחץ:

• יש לוודא כי הסיר עבר בדיקה של מכון התקנים. הבדיקה צריכה להתייחס לדגם הספציפי של הסיר, תעודת הבדיקה צריכה להיות עם תאריך של התקופה האחרונה (שנה עד שנתיים) ולא יותר מ-4 שנים.
• לפני השימוש הראשוני בסיר יש להקפיד ולקרוא בעיון את הוראות השימוש של היצרן/ יבואן. בהוראות השימוש יש התייחסות לשימוש נכון בסיר דוגמת זמני בישול.
• יש לוודא כי אטם גומי הסיר שלם, ללא סדקים או שברים וכי הוא מונח במקומו כראוי וזאת כדי למנוע דליפת לחלץ.
• יש להקפיד במיוחד לא למלא את הסיר בצורה שהמזון יגע במכסה וזאת כדי למנוע סתימה של פתחי יציאת הקיטור.
• לאחר תחילת הבישול (כ-5 דקות בערך) יש לוודא כי קיים לחץ בסיר. יש לוודא זאת ע"י הרמת ווסת הלחץ אז שומעים את שחרור לחץ המעיד על כך שהתהליך תקין. במידה ולא שומעים כלום, כנראה שיש סתימה ויש להפסיק את הבישול מיידית ולבדוק אם פתחי השסתומים חופשיים.
• בשום פנים ואופן אין לנסות לפתוח את מכסה הסיר בכוח. לפני פתיחת הסיר יש לוודא את שחרור הלחץ מתוכו ע"י פתיחת ווסת הלחץ בזהירות וקירור הסיר מתחת למי ברז קרים (הלחץ יורד במהירות וניתן לפתוח את הסיר)
• בתום הבישול יש לנקות היטב את הסיר ולוודא כי פתחי יציאת הקיטור ווסתי הלחץ לא סתומים וזאת כדי למנוע את פיצוץ הסיר
• החלפת החלקים בסיר תעשה אך ורק בחלקים מקוריים של הסיר

לא ניתן להגיב