מתכון קל לפנקייקים: כל הטיפים לפנקייקים טעימים, יפים וקלים להכנה

מתכון קל לפנקייקים

מתכון קל לפנקייקים: כל הטיפים לפנקייקים טעימים, יפים וקלים להכנה.

אם תשאלו את הילדים שלי מה הם הכי אוהבים לאכול, הם יגידו פנקייקים. הם מוכנים לאכול פנקייקים מהבוקר עד הערב, ואפילו לא אכפת להם אם הם מתוקים, ואם יש סירופ מעל או לא.

אני לגמרי מזדהה עם האהבה הזו שלהם, כי גם אני כילדה הכי אהבתי לאכול פנקייקים, רק שבאותה ארץ בה הייתי ילדה, ארץ שלא קיימת יותר, קראנו להם בלינצ׳יקי.

אפרופו, בעברית הפנקייק נקרא חֲבִיתִית או חמיטה (תרימו יד מי ששמעה אי פעם את המילה חמיטה), באנגלית זהו – פנקייק (עוגת מחבת, בתרגום המילולי), crepe בצרפתית (שיש האומרים שזה לא אותו דבר, כי הקרפ הוא שטוח לעומת הפנקייק שהוא טיפה שמנמן אולם בסופו של דבר הבלילה היא דומה), בְּלִינְצֶ'ס ביידיש, בליני ברוסית. כל אלה מוגדרים במילון כעוגה שטוחה הנוצרת מבלילת בצק מטוגנת.

כבר שנים אני מכינה לילדים פנקייקים לפחות פעם בשבוע, בדרך כלל בשבת, אבל תמיד באותו האופן. הפנקייקים יוצאים אצלי אמנם טעימים אבל לא וואו. רכים מדי או קצת תפלים, רחוקים מהפנקייקים היפים שאנחנו מזמינים לפעמים במסעדה.

התחלתי להרהר מה אני עושה לא מספיק טוב עם הפנקייקים, האם זה המתכון או אולי אופן הטיגון, והתחלתי לחפש באינטרנט טיפים להכנה של פנקייקס מושלמים, וגיליתי כמה טעויות עשיתי לאורך כל השנים.

ריכזתי כאן, לעצמי ולכן, את כל הטיפים האלה, כדי שגם הפנקייקס שלכן ייצאו הכי יפים שיש.

מתכון קל לפנקייקים
מתכון קל לפנקייקים. צילום https://www.instagram.com/goodmother_il/

מחבתות לפנקייקים – יש לך?

לטובת הכתבה הזו הזמנתי מאתר ksp שתי מחבתות לפנקייקס – בחרתי את אלה של המותג ibili:

מחבת פנקייק סמיילי עם 7 שקעים ומחבת קרפ אבן שיש נון סטיק 28 ס"מ
מחבתות לפנקייקס, קרפים ושאר בלילות מסדרת מחבתות וסירים Natura תוצרת Ibili ספרד – מחבתות על בסיס יציקת אלומיניום בציפוי שיש מינרלי טבעי גרוס ללא PFOA, עם תו תקן אירופאי ירוק למוצר אקולוגי ובריאותי.

היו לי בעבר מחבתות קרפ של מותגים אחרים, לא אנקוב בשמם, והן היו דקות, קלות ונשרטו כעבור זמן קצר. המחבתות האלה הן כבדות יותר, איכותיות, ועמידות יותר.

הקוד goodmotherksp נותן לכן הנחה על אלפי מוצרים באתר ksp. הקלידו את הקוד בסל הקניות ותגלו את ההנחה.

את הדברים הטעימים עבור הפנקייקים הזמנתי מאתר שוקיט – שמתמחים בפירות וירקות איכותיים וטעימים במיוחד, בדגש על חקלאות ישראלית. באתר שוקיט יש גם תוצרת חקלאית משובחת וגם מצרכי מזון בסיסיים, מוצרי חלב, מאפייה, תבלינים ועוד, בדגש על אוכל בריא ואיכותי. יש לנו גם הטבה מעולה לאתר שוקיט – הקוד goodmother נותן לכן 10% הנחה על כל האתר, בנוסף למבצעים, בקנייה מעל 250 ש״ח.

מתכון קל לפנקייקים

קבלו את המתכון שמוציא את הפנקייקים הכי מוצלחים:

  • כוס וחצי קמח רגיל
  • כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 1 ביצה
  • אשל + חצי כוס חלב או כוס ורבע חלב
  • חמאה לטיגון

איך מכינים?

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת. זה חשוב כדי שאבקת האפייה תתחבר היטב לקמח. מה בחומרים היבשים אצלנו? קמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר.

טורפים ביצה (טיפ: אני עושה את זה בכוס המדידה של הקמח כדי לחסוך כלי).

שופכים את הביצה והחלב והאשל לתערובת הקמח ומערבבים עם כף. לא מערבבים יותר מדי, רק עד שהקמח נטמע בתוך העיסה, ואם יש קצת גושים – לא נורא. אפרופו, הכלל הזה נכון גם לעוגות בחושות – זכרו, לא מכינים עוגות בחושות במיקסר, מערבבים בכף.

איך מטגנים?

אני מטגנת את הפנקייקס עם חמאה, במקום ספריי שמן. בכל שקע אני שמה חתיכה קטנה של חמאה, והפנקייקים לא נדבקים וגם יוצאים טעימים יותר.

בין פנקייק לפנקייק מומלץ לנגב את המחבת עם נייר סופג ולהניח חתיכת חמאה נוספת.

מתכון קל לפנקייקים. צילום https://www.instagram.com/goodmother_il/

איך אוכלים?

עם סירופ מייפל כמובן. אבל שימו לב, לא עם סירופ בטעם מייפל אלא עם סירופ מייפל טבעי אמיתי, שמוכרים בין היתר גם באתר שוקיט, ואם תרצו להוסיף לילדים חלבונים וקלוריות ״בריאות״ – הוסיפו גם ממרח שקדים, ממרח קשיו, ממרח אגוזי לוז ועוד מהממרחים הבריאים שנמכרים בשוקיט.

כדאי לקשט את ערמות הפנקייקים עם פרוסות של בננות, קיווי, תמרים, תותים, אננס ופירות יער (אננס ופירות יער יש בשוקיט כמעט כל השנה)

טיפים חשובים להכנת פנקייקים

1. לא מערבבים את הבלילה יותר מדי. אמרנו את זה קודם ונזכיר זאת שוב – זו הסיבה בדרך כלל שהפנקייקים לא יוצאים לנו כמו שצריך.

2. מתחילים את הטיגון עם חימום המחבת, רואים שהחמאה נמסה, ורק אז יוצקים את הבלילה.

3. חשוב למצוא את עוצמת הטיגון הנכונה עבור הפנקייקים. כאן לא נוכל לעזור כי כל כיריים והייחודיות שלהם. העוצמה צריכה להיות בינונית-גבוהה, לא גבוהה מדי כדי לא להגיע למצב שהפנקייקים מוכנים מבחוץ ובפנים עדיין נוזליים, ולא נמוכה מדי כדי שהם לא ייצאו קשים ולא יפים.

4. מתי הופכים? כשיש בועות בפנקייק והוא לא נראה נוזלי. בכל אופן – זכרו שפנקייק הופכים רק פעם אחת.

5. כדי שהארוחה תהיה מוכנה כמה שיותר מהר – עובדים עם 2 מחבתות במקביל, כמו שאני עשיתי. במחבת אחת פנקייקים קטנים עם פרצופים ומחבת השנייה קרפים. ההמלצה שלי היא כאמור על המחבתות האלה: מחבת פנקייק סמיילי עם 7 שקעים ומחבת קרפ אבן שיש נון סטיק 28 ס"מ.

6. כשאתן יודעות כבר להכין פנקייקים בסיסיים בצורה מושלמת, שחקו עם הוספה של תוספות לבלילה. למשל בננות, קקאו, שוקולד ציפס, צימוקים, קינמון.

אנחנו הכי בעד גילוי נאות,

אז נספר לכן שחלק מהקישורים והקודים שבאתר שלנו יכולים להיות קישורים של תוכניות שותפים, מה שמאפשר לנו לקיים את האתר, להשיג עבורכן הטבות ומתנות, ולייצר תוכן איכותי ומעניין.

עם זאת, מתוך אינסוף מותגים שקיימים בשוק, אנחנו בוחרות לעבוד רק עם אלה שאנחנו צורכות את המוצרים שלהן באופן שוטף, ונהנות מהם.

חלק מהמוצרים והשירותים המוזכרים באתר שלנו ניתנו לנו לסקירה.

עם זאת אנחנו מתחייבות להמליץ אך ורק על שירותים ומוצרים שאותם באמת אהבנו, ולסייע לכן לרכוש אותם בעלויות הכי משתלמות עבורכן.

חייבים לקרוא גם:

לא ניתן להגיב