ג'ינגר לימון ובטטה מקורמלת – מתכוני אוזני המן מטורפים וגם אחד קלאסי

אוזני המן עם פרג? פאסה! אם אתם רוצים להרשים באמת לקראת פורים, תכינו לאורחים אוזני המן מחופשות, בשלל מילויים שאף אחד לא מצפה להם.

השף אלון כהן תרם לנו מתכון של אזני המן במלית בטטה מקורמלת:

החומרים הדרושים לבצק:

½ 2 כוסות קמח

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כפית סוכר

חצי לימון סחוט

2 חלמונים

1 כף מלח

3 כפות גבינה 9%

זרעי פשתן ושומשום

אופן הכנת הבצק:

  1. במיקסר עם וו "גיטרה" מקציפים את החמאה, הסוכר,המלח  החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מורידים  את עוצמת מהירות המיקסר לרמה הנמוכה ביותר, ומוסיפים בהדרגה את הקמח, הגבינה ומיץ הלימון
  3. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה.
  4. מרדדים  את הבצק, באמצעות מערוך, לעובי של ½ ס"מ, וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

החומרים למלית :

3 בטטות

50 גרם חמאה

מלח גס

מלח דק

פלפל שחור גרוס

שמן זית

אופן הכנת המלית :

מחממים תנור ל 200 מעלות

אופים 3 בטטות שלמות כולל הקליפה עם המלח גס ומעט שמן זית למשך חצי שעה ( עד שהבטטות מש רכות )

מצננים מעט

קולפים ומועכים

מוסיפים את החמאה ומקפלים פנימה

מתקנים תיבול עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס

לקראת סיום…:

  1. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית  ועוטפים עם השוליים מ-3 כיוונים, ליצירת האוזן.
  2. מושחים את אזני ההמן בביצה טרופה ומפזרים זרעי פשתן ושמשום
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות ואופים במשך כ- 15 דקות, עד להשחמת הבצק.

גם חברת "דורות" מגישה מתכון ייחודי לאוזני המן, שהופק בסיוע קונדיטור שקד סולימאני ממסעדת פורטר אנד סאנס:

עוגיות אוזני המן ג'ינג'ר לימון:

מצרכים (לכ- 50 עוגיות):

לבצק הפריך:

 300 גרם קמח 

50 גרם אבקת שקדים

100 גרם אבקת סוכר

1/4 כפית מלח

1 כף אבקת ג'ינג'ר יבש (זנגוויל)

30 גרם מיץ לימון

200 גרם חמאה קרה בקוביות

קרדיט צילום: יח"צ

למלית:

200 גרם שוקולד לבן

35 גרם שמנת מתוקה

1 כפית גדושה דבש

6 טבליות ג'ינג'ר כתוש "דורות" (4.5 גרם כל אחד)

15 גרם (כף) מיץ לימון

25 גרם חמאה בקוביות

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: למעבד מזון מכניסים את החמאה והחומרים יבשים (קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר, מלח ואבקת ג'ינג'ר) ומעבדים לתערובת חולית. מוסיפים מיץ לימון ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים. מוציאים את פירורי הבצק על משטח עבודה מאחדים לבצק אחיד. מחלקים את הבצק לחצי וכל חצי מרדדים בין שני ניירות אפיה. מכניסים לכשעה למקרר או עד שהבצק נוח לעבודה.
  2. בזמן שהבצק בקירור מכינים את המלית: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד לבן קצוץ, טבליות ג'ינג'ר קפוא, מיץ לימון ודבש. מחממים במיקרו בפולסים קצרים של 30 שניות כל פעם ומערבבים עד להמסה. מוסיפים פנימה את קוביות החמאה ומערבבים היטב. שומרים את המלית בקירור עד להרכבה.
  3. מוציאים חצי מכמות הבצק מהמקרר משחררים את נייר האפייה משני הצדדים ומחזירים את הבצק על נייר אחד למשטח העבודה. את הנייר השני מניחים על תבנית אפיה. קורצים מהבצק משולשים ומניחים על תבנית האפייה. את שאריות הבצק ניתן לרדד בחזרה לקרר מעט ולקרוץ שנית. פועלים כך גם עם יתר הבצק. במחצית מהעוגיות קורצים חור קטן.
  4. מכניסים את מגש האפייה עם העוגיות למקפיא. מחממים תנור ל- 150 מעלות. שהעוגיות קפואות מכניסים אותם לתנור ל- 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
  5. לאחר שהעוגיות התקררו מזלפים על חצי העוגיות ללא החור ממלית הג'ינג'ר (אם המלית קשה מידיי נותנים לה לעמוד בטמפ' החדר כמה דקות) או שמים תלוליות מהמלית בעזרת שתי כפיות. מפזרים אבקת סוכר על יתר העוגיות (אלה עם החור) ומניחים על העוגיות המזולפות ליצירת אוזן המן. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר בשכבה אחת.

ובכל זאת, גם מתכון עם שוקולד אחד (מטעם השף אלון כהן):

אזני המן במלית שוקולד נוטלה

החומרים הדרושים:

½ 2 כוסות קמח תופח

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

100 גרם סוכר

2 חלמונים

ממרח שוקולד נוטלה

אופן הכנה:

  1. במיקסר עם וו "גיטרה" מערבבים את הקמח והסוכר,מוסיפים את  החלמונים והחמאה עד לאשר מתקבל בצק אחיד.
  2. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה.
  3. מרדדים  את הבצק, באמצעות מערוך, לעובי של ½ ס"מ, וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
  4. מניחים במרכז כל עיגול כפית שוקולד נוטלה  ועוטפים עם השוליים מ-3 כיוונים, ליצירת האוזן.
  5. מושחים את אזני ההמן בביצה טרופה
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות ואופים במשך כ- 15 דקות, עד להשחמת הבצק.
קרדיט צילום: יח"צ

קרדיט צילום תמונה ראשית: יח"צ

לא ניתן להגיב