ספרי ילדים חדשים – פברואר 2017

הגוף שלנו ודובים, הם שני ספרים חדשים בסדרת "ראשית מידע" לילדים, בהוצאת דני ספרים.

"הגוף שלנו" מספר לילדים הקטנים על מערכות הגוף: העצמות, על השרירים, נשימה, מה תפקידו של הלב, כיצד פועלות האזנים, מה קורה למזון בתוך הקיבה, על עיניים וראיה. בוביק מאוד התעניין בנושא ובילינו כחצי שעה עם הספר. הוא שאל הרבה שאלות, עד לפרטים הקטנים, ולשמחתי המחברת השמיטה מהספר את מערכת הרבייה ככה שנמנעתי מהשאלות הקשות באמת.

השפה וההסברים פשוטים יחסית להבנה של ילדים קטנים, האיורים מפורטים וחביבים, ומלבד חלקי הגוף, הם מתארים הרבה אנשים קטנים שמעבירים את האותות מהמוח לגוף, מובילים את החמצן בדם ומניעים את השרירים. למרות המאמצים שלי להסביר לו שמדובר ב"כאילו", בוביק נשאר די משוכנע שיש לו אנשים קטנים כאלה בגוף שעושים את העבודה. כאן היה לי דז'ה וו לסדרה האלמותית "החיים", שבה צפיתי בילדותי. גם היא הסתמכה על האנשים הקטנים האלה וגם אני הייתי בטוחה שהם חיים אצלי בגוף.

"הגוף שלנו" מאת סטפני טרנבול, בהוצאת "דני ספרים", הוא ספר בסדרת "ראשית מידע", שיצאה לאחרונה במהדורה מחודשת בפורמט גדול. זוהי סדרת ספרים הנותנת מידע בסיסי וחשוב על נושאים שונים האהובים על הילדים. 32 עמודים, כריכה קשה. מחיר לצרכן 68 ש"ח, מנוקד. להשיג בכל חנויות הספרים ובחנות המקוונת של ההוצאה: www.siman-kria.co.il

הילדות בנות השנתיים מאוד אוהבות דובים, כל אחת ישנה עם הדובי שלה, ובכלל – זו חיה שמעוררת אצלן הרבה עניין. הן מאוד אהבו את ספר הדובים שבסדרת "ראשית מידע", המכיל תמונות של סוגים שונים של דובים וגוריהם, ומידע מעניין: מה אוכלים הדובים? היכן חיים הדובים הלבנים? האם הם יודעים לשחות? בסוף הספר נמצא עמוד מילים שכדאי לדעת.

ספרים נוספים בסדרה המעניינת הזו: כלבים, חתולים, דובים, פרפרים, אפרוחים וגוזלים, סוסים, חיות מסוכנות, חיות לילה, רכבות, מטוסים, משאיות, יערות גשם, החיים בחלל, כבאים, הרי געש, מזג האוויר, הגוף שלנו, אנו אוכלים, אנטארקטיקה, החיים מתחת למים, סביבה ירוקה, דינוזאורים, כדור הארץ.

"דובים – ראשית מידע". הוצאת "דני ספרים", 32 עמודים, כריכה קשה. מחיר לצרכן 68 ש"ח, מנוקד. להשיג בכל חנויות הספרים ובחנות המקוונת של ההוצאה: www.siman-kria.co.il

ספר הילדים "צידה לדרך" מאת לאה נאור חזר למדפים

ספר הילדים הזה, שמאגד קלאסיקות של ילדות ישראלית, הוא חובה בכל בית עם ילדים.

אִם אַתָּה יוֹצֵא לַדֶּרֶךְ הָעוֹלָה אֶל הֶהָרִים, הִזָּהֵר שֶׁלֹא תִּקַּח אִתְּךָ דְבָרִים מְיֻתָּרִים. קַח חֲלוֹם, לא כָּבֵד מֶדַּי, וְשִׂמְחָה לא גְּדוֹלָה מִדַּי, וְגַם שִׁיר לא אָרוך מִדַּי. זֶה דַּי.

הספר "צידה לדרך – שירים וסיפורים לכל השנה" מאת לאה נאור, שראה אור בעבר בהוצאת כתר, יצא לאחרונה במהדורה חדשה בהוצאת טפר. השיר "צידה לדרך", שנתן את שמו לספר, הולחן על ידי נורית הירש ואהוב על מטיילים מכל הגילים.

יש בספר כל מה שצריך לכל דרך שהיא: חלום ושמחה, סיפורים ושירים. הסיפורים: 'הגן של טובה', הכי גננת בעולם; 'שבר ענן', סיפור על ענן שבמקום להתענן היה מתאונן כל הזמן; 'אופנים משומשים', סיפור על סבתא של נועה שהייתה רוכבת על אופניים, ולא היה אכפת לה שאנשים מסתכלים וצוחקים;  'העולם מי זה?', סיפור על גוזל צעיר שפחד ללמוד לעוף אבל רצה לכבוש את העולם; 'גמדים בארגז המצעים', סיפור על שלושה גמדים: גם, מד ודים. גם, הגמד הכי חכם, מד, הגמד הכי נחמד, ודים שאוהב ילדים; 'הקיץ', שיר שהוא סיפור או סיפור שהוא בעצם שיר על הקיץ שהגיע במפתיע ושינה את מזג האוויר; 'מעשה בתרנגולת', הצגה על תרנגולת שלא רוצה לתת נוצה. וכמובן, גם המון שירים נהדרים.

לאורך כל הספר 'צידה לדרך' מתכתב הטקסט עם האיורים המקוריים של דני קרמן שהקרין מן הקסם שלו על הסיפורים והשירים והוסיף לייחודיות של הספר.

לאה נאור היא סופרת, משוררת, פזמונאית ומתרגמת. כלת פרס זאב לספרות ילדים על ספרה 'מקהלה עליזה', עיטור אנדרסן הבינלאומי לתרגומי מופת על סדרת תרגומיה לספרי דוקטור סוס, פרס מפעל חיים מיוחד על תרומתה לספרות הנוער העברית מטעם אקו"ם, אות יקירת העיר הרצליה, 'פרס דבורה עומר' של משרד התרבות והספורט למפעל חיים.
בין שיריה הידועים: 'חיוכים', 'מקהלה עליזה', 'בואי אמא', 'קרנבל בנח"ל', 'איזה חג לי', 'הבית של פיסטוק', 'הלב' (שירו של מרקו), 'סרנדה לעדה', 'בואו נעשה שלום קטן' 'אדון  חרדון המפוזר', 'זרעים של מסטיק', 'ימינה שמאלה והלאה', ועוד. שיריה הולחנו על ידי מיטב המלחינים ובהם: משה וילנסקי, סשה ארגוב, נורית הירש, מוני אמריליו, נחום היימן, דובי זלצר, קובי אושרת ומתי כספי.

לאה נאור כתבה כ-50 ספרים. ביניהם: 'בואי אמא', 'מקהלה עליזה', 'זרעים של מסטיק' (שהופיע במהדורות רבות מאז שנות ה-60), 'מלך הילדים' (סיפורו של לוין קיפניס), 'המשורר' (סיפורו של ח"נ ביאליק), 'צייד הצבעים' (סיפורו של נחום גוטמן),  'מרכבה מזהב' (לפי ציוריה של תום זיידמן פרויד), 'חג לי' ו'קרוסלה' (בעקבות תכניות הטלוויזיה שיצרה וכתבה).

ברשומות הספרייה הלאומית מופיעים שמות 228 יצירות שלה. היא עיבדה למחזמר את 'אלוף בצלות ואלוף שום' של ביאליק, וכתבה מחזות: ביניהם: 'ארץ צליל', 'מה קרה בארץ מי',  'למה למשל משל' ועוד.

תרגמה ספרים רבים לעברית. ביניהם: 'חתול תעלול', 'אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים' ועוד שלושים ספרים של דוקטור סוס;  'שירים עליזים וחרוזים פוחזים' מאת רואלד דאל; 'הקטר הכחול שיכול' מאת ווטי פייפר; "סיפורי ככה זה" מאת רודיארד קיפלינג; ולאחרונה 'אמילי' – מבחר משיריה של אמילי דיקינסון.

לאה נאור מספרת כי בספר 'צידה לדרך' נאספו סיפורים ושירים שאהבה במיוחד, וסיפורים ושירים שנכתבו לספר הזה, למשל הסיפור על ילדי הגן של טובה שהלכו לבקר סוס.

"הגן של טובה", הכי גננת בעולם (מתוך הספר)

הגן של טובה אהב לטייל.
כל הגנים אוהבים לטייל, מי פחות ומי יותר. הגן של טובה אהב הרבה יותר.
כי זה היה גן כזה. עם גננת כזאת.
בכל בוקר פתחו הילדים את הריסים ואת התריסים. אם היה יום יפה הם לא אמרו: איזה יופי, יום יפה. הם אמרו: איזה יופי, יום טיול.
בוקר אחד היו עננים והשמש לא זרחה. אולי שכחה. הילדים היו עצובים, כמעט כולם חוץ מיוסי. יוסי נכנס לגן בריצה והיה לו טיול בעיניים, ובמקום להגיד שלום הוא אמר: היום מטיילים אל הסוס.
שלום יוסי, אמרה טובה.
שלום. היום מטיילים אל הסוס.
איזה סוס? שאלה טובה.
הסוס שהזמין אותנו. הסוס שראיתי בדרך מהבית. יש שם שדה שצמחו בו עשבים, ויש נחליאלי ויש סוס. והסוס רוצה שנבוא לבקר אותו היום.
איך אתה יודע מה הסוס רוצה? התעניינה טובה.
הוא הזמין אותי, ענה יוסי.
טובה לא התפלאה. היא הכירה את הילדים הרבה שנים, וכבר מזמן הפסיקה להתפלא.
איך הוא הזמין אותך? היא שאלה וכל הילדים הצטופפו מסביב לשמוע יותר טוב.
זה היה ככה, הסביר יוסי, אני ניגשתי אל הסוס ואמרתי לו: סוס סוס, אתה רוצה שנבוא לבקר אותך היום? והסוס אמר לי כן.
באיזו שפה הוא אמר לך כן? התעניינה טובה.
לא בשפה. בראש. הוא עשה בראש ככה, למעלה ולמטה. תנועה כזאת גדולה, וזה סימן של כן. הסביר יוסי בסבלנות, וגם הראה לה בראש שלו איזו תנועה גדולה עשה הסוס למעלה ולמטה.
טובה רצתה לצחוק אבל התגברה, כי כל הילדים היו רציניים ואף אחד לא צחק.
מה דעתכם, אנחנו יכולים לראות בזה הזמנה? שאלה טובה את הילדים.
בטח! אמרו הילדים בביטחון גמור. כי תנועה בראש למעלה ולמטה אומרת כן. כולם יודעים. וכולם אוהבים סוסים, וגם טובה… זה היה טיול נהדר. הנחליאלי עוד היה שם. גם הסוס, שהיה חום לבן עם כוכב קטן על המצח. הוא הפסיק לאכול עשב וצהל לקראת הילדים, כאילו שמח שהחליטו לבוא. טובה סיפרה להם על סוסי עבודה ועל סוסי רכיבה, ועל סוסים אצילים שעד היום מושכים את המרכבה של מלכת אנגליה, ועל סוסי מרוץ ועל כל הסוסים בעולם. הילדים דהרו במעגל גדול סביב הסוס. וגם טובה. כי טובה, אולי עוד לא אמרתי לכם, היא מין גננת שכזאת.

 

"צידה לדרך – שירים וסיפורים לכל השנה" מאת לאה נאור, איורים: דני קרמן, טפר הוצאה לאור, 61 עמודים. כריכה קשה, מנוקד. מחיר לצרכן 69 ש"ח. להשיג בכל חנויות הספרים ובחנות המקוונת של ההוצאה: http://www.teper-p.co.il/

"תמרי הולכת אל הגן" מאת רוחה אברמן

תָּמָרִי יוֹצֵאת בָּרֶגֶל אֶל הַגַּן, וּבְיָדֶיהָ קֻפְסַת אוֹצָרוֹת. בְּדַרְכָּהּ הִיא אוֹסֶפֶת מִסְפַּר פְּרִיטִים שֶׁמְּשַׂמְּחִים אֶת לִבָּהּ. אֶת הַפְּרִיטִים הַלָּלוּ הִיא מְבִיאָה אֶל יַלְדֵי הַגַּן, הַמַּמְתִּינִים לָהּ. מָהֵם הָאוֹצָרוֹת שֶׁמָּצְאָה תָּמָרִי?

הספר מספר על תמרי, ילדה קטנה שהולכת כל בוקר לגן עם אמה, ובדרך עוצרת ליד כל דבר מעניין. מי מאיתנו ההורים לא מכיר את ההתרגשות של ילד קטן מכל דבר חדש שהוא רואה? את ההתרגשות הזו מעבירה בהצלחה הסופרת, בספר החביב הזה. הוא פונה לסקרנות של הילדים הקטנים ומספר להם מה עוד אפשר למצוא בדרך לגן, אם מסתכלים היטב סביב: עלה שנשר, נמלים ממהרות לדרכן, כלבלב נובח, שריון של צב. נושא הספר קרוב לעולמם של הילדים ומחנך אותם לסקרנות והתבוננות מסביב. 

דרך עיני הילדים הקטנים אנו חווים חוויות חדשות. בעיניה של תמר הכול כל כך יפה, חדש ומסקרן ואנו הבוגרים יכולים ללמוד בעזרתה דרך הסתכלות אחרת על הדברים היומיומיים שאנו פוסחים עליהם לרוב במרוץ החיים.

לאורך כל הספר מתכתב הטקסט עם האיורים המקוריים והססגוניים של עמרי כהן שהפיח חיים בסיפור והוסיף לייחודיות שלו.

"תמרי הולכת אל הגן" מאת רוחה אברמן, איורים: עמרי כהן, טפר הוצאה לאור, עמודים לא ממוספרים. כריכה קשה, מנוקד. מחיר לצרכן 59 ש"ח. להשיג בכל חנויות הספרים ובחנות המקוונת של ההוצאה: http://www.teper-p.co.il/

 

 

 

חייבים לקרוא גם:

לא ניתן להגיב